2012. augusztus 5., vasárnap

Quo Vadis? - ingyen letölthető!


Quo Vadis? (Reiner Knizia játéka, Magyar fordítás - Hosaka)

Térj vissza a dicsőséges Rómába és járj a birodalom elitjének nyomdokaiban. A Quo Vadis-ban a gazdag római patrícius családok egyikének tagjaként részt vehetsz azokban a hatalmi harcokban, melyek Róma, és az egész világ sorsát befolyásolták. A győzelemhez ügyesen kell lavíroznod a birodalom ármánnyal teli politikai színpadán, végül felvételt kell nyerj a Szenátus tagjai közé.
A Quo Vadis játék-táblája a korabeli Róma politikai térképét jelképezi; láthatóak rajta azok a csoportosulások, melyek között navigálva a játékos eljuthat a Szenátusba. A táblán megtalálhatóak egytagú, háromtagú és öttagú bizottságok, melyeknek tagjait majd a játékosok bábui adják. Minden játékos a politikai ranglétra legaljáról indul, majd a táblán felfelé haladva a bizottságokon keresztül igyekszik eljutni a Szenátusba.
Az ókori Rómában a babérkoszorú jelképezte a dicsőséget, így a játékosoknak a játék folyamán minél több babérkoszorút kell összegyűjteniük. A sikernek csak egy kicsiny akadálya van: ha egy játékos el akar hagyni egy többtagú bizottságot, ahhoz a többi bizottsági tag beleegyezése szükséges. A „feljebbjutáshoz” a játékosoknak össze kell dolgozniuk, „szövetségeket” kell alakítaniuk, ígéreteket kell tenniük a többi patrícius felé. Persze ezeket az ígéreteket nem kell feltétlenül betartani… A siker másik kulcsa a Caesar által gyakorolt kegy.
Akárhogyan is próbálsz szerencsét a politikai életben, mindig emlékezz arra, hogy csak öt embernek van helye a Szenátusban!

     Letöltés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése