Ingyen letölthető társasjátékok

Pentaxa (Tervező: Bőhl Attila) Bejegyzés
A Pentaxa lényege nagyon egyszerű: a szabályos ötszögeket a játékszabályban látható zárt alakzatban kell elhelyezni úgy, hogy a szomszédos lapkák érintkező élei azonos színűek legyenek. A feladatot egyre bonyolultabb feladványok is nehezítik, úgyhogy nem lesz egyszerű a dolgunk. A játékot akár többen is játszhatjuk időre, úgyhogy akár az egész család számára jó szórakozás!
     Pentaxa és a feladványok
     Játékszabály

Kocka Burger (Tervező: Csetneki Sándor) Bejegyzés
A Kocka Burger egy gyorséttermes stratégiai társasjáték, melyben - mivel dobókockás játékról van szó - a véletlennek is nagy szerep jut.
     Letöltés

Gazdálkodj okosan! (Tervező: Csetneki Sándor) Bejegyzés
Ez a társasjáték a Gazdálkodj okosan! klasszikus változatának stratégiai elemekkel, döntési helyzetekkel, interakciókkal (például licitálás) kibővített változata. Persze azért a véletlennek, a "sorsnak" is fontos szerep jut, többek között lottó és szerencsedobás formájában. Így a játékmenet sokkal izgalmasabb és változatosabb.
     Letöltés

Kinizsi Százas - K100 (Tervező: Csetneki Sándor) Bejegyzés
Ez egy stratégiai társasjáték, melyet a Kinizsi Százas teljesítménytúra ihletett.
     Letöltés

Ki nevet a végén? (Tervező: Csetneki Sándor)
     Letöltés

Balaton (Tervező: Csetneki Sándor)
Egyszerű, kockadobásokon alapuló, ám stratégiai érzéket kívánó társasjáték, melyben balatonparti településeken kell kitötőket vásárolni, majd minél jövedelmezőbb hajóutakat kiépíteni. Az nyer, akinek először sikerül megdupláznia a kezdőösszeget, amely 10 Pelso.
     Letöltés

Karácsonyi társasjáték (Tervező: Csetnek Sándor)
     Letöltés

Carthagena (Magyar fordítás - Hosaka)
Minden játékos egy, hat főből álló kalózcsapatot irányít. A feladat, hogy a játékos kalózai minél hamarabb eljussanak a börtönt és a kikötőt összekötő tekervényes föld alatti katakomba rendszeren keresztül a tengeren várakozó hajóhoz. Abban a pillanatban, amikor egy játékos mind a hat kalóza elérte a hajót, az vitorlát bont és kifut a nyílt tengerre. Ekkor a játék véget ér.
     Letöltés

Citadels (Magyar fordítás - Hosaka)
     Letöltés

Elveszett városok (Reiner Knizia játéka, Magyar fordítás - Hosaka)
Ha kalandvágyó és merész ember vagy, akkor számos eltűnt város és elfeledett kincs vár még rád világszerte. Kutatás közben eljuthatsz a Himalája hegyei közé, a brazíliai őserdőkbe, áshatsz a perzselő szaharai homokban, ősi vulkánokat mászhatsz meg, vagy lemerülhetsz Neptun birodalmába, a tenger mélyére. Természetesen egy ember a korlátozott erőforrások miatt nem juthat el mindenhová, a játékosoknak választaniuk kell, melyik expedíciót kezdik el, és melyiket hagyják a rivális felfedezőnek. Bízva a sikerben megnövelheted a kalandra fordított összeget, azonban ezzel nagy kockázatot vállalsz… Ha a felfedezőút kudarcba fullad, sokat veszíthetsz! Az a játékos, aki megtalálja a tökéletes egyensúlyt, sikeres expedíciókat vezethet. Túl nagy befektetés nagyban csökkentheti az amúgy is szűkös erőforrásokat, mégsem vezet eredményre. Túl kevés támogatás pedig lehet, hogy sikerre vezet, de győzelemre semmiképpen!
     Letöltés

FRAG! (A játékot tervezte és szerkesztette: Steve Jackson, Magyar fordítás - Hosaka)
A FRAG! Egy számítógépes FPS játék computer nélkül, táblán játszva. A FRAG! A te játékod, ha úgy érzed, hogy az élet (munkahely, feleség gyerek, kocsi…stb.) az agyadra ment, nem bírod tovább, le kell valahol vezetned a feszültséget.
     Letöltés


Ghoulash (Ghoulas Games, Magyar fordítás - Hosaka)
     Letöltés

Harc Európáért (A játékot tervezte és tesztelte: Vincze István és a Pancserek)
1939. szeptember 1-én Németország megtámadta Lengyelországot és ezzel kezdetét vette a II. Világháború. Ez a háború jelentős mértékben különbözött minden korábbitól: a harcokban résztvevők hatalmas számában, a hadműveletek gyorsaságában és kiterjedtségében, a páncélosok és repülőgépek soha nem látott mennyiségű alkalmazásában és a gazdasági erőforrások óriási mértékű igénybevételében. Játékunk a háború stratégiai szimulációja, amelyben jelentős szerepet kapnak a gazdasági döntések mellett a taktikai megfontolások is. A játékot 2-5 játékos játszhatja, akik a Tengelyhatalmaknak (Németország, Olaszország) és a Szövetségeseknek (Anglia, Franciaország, Szovjetunió és az USA) felelnek meg. Lejátszható a teljes európai és észak-afrikai hadjárat, illetve mint rövidebb játékok a háború egyes jelentős eseményei (a Sarlóvágás-hadművelet, a Barbarossa-terv, a Bagratyion és Overlord hadműveletek). A játék nem merev, a játékosoknak alkalmuk van a háború során meg nem történt, vagy végre nem hajtott, de tervezett akciók (mint pl. a Seelöwe-terv) megvalósítására. A játék két nehézségi fokkal készült: alap- és haladó-változatban. További döntési lehetőségeket biztosítanak az Opcionális (kiegészítő) Szabályok.
     Letöltés

Quo Vadis? (Reiner Knizia játéka, Magyar fordítás - Hosaka)
Térj vissza a dicsőséges Rómába és járj a birodalom elitjének nyomdokaiban. A Quo Vadis-ban a gazdag római patrícius családok egyikének tagjaként részt vehetsz azokban a hatalmi harcokban, melyek Róma, és az egész világ sorsát befolyásolták. A győzelemhez ügyesen kell lavíroznod a birodalom ármánnyal teli politikai színpadán, végül felvételt kell nyerj a Szenátus tagjai közé.
A Quo Vadis játék-táblája a korabeli Róma politikai térképét jelképezi; láthatóak rajta azok a csoportosulások, melyek között navigálva a játékos eljuthat a Szenátusba. A táblán megtalálhatóak egytagú, háromtagú és öttagú bizottságok, melyeknek tagjait majd a játékosok bábui adják. Minden játékos a politikai ranglétra legaljáról indul, majd a táblán felfelé haladva a bizottságokon keresztül igyekszik eljutni a Szenátusba.
Az ókori Rómában a babérkoszorú jelképezte a dicsőséget, így a játékosoknak a játék folyamán minél több babérkoszorút kell összegyűjteniük. A sikernek csak egy kicsiny akadálya van: ha egy játékos el akar hagyni egy többtagú bizottságot, ahhoz a többi bizottsági tag beleegyezése szükséges. A „feljebbjutáshoz” a játékosoknak össze kell dolgozniuk, „szövetségeket” kell alakítaniuk, ígéreteket kell tenniük a többi patrícius felé. Persze ezeket az ígéreteket nem kell feltétlenül betartani… A siker másik kulcsa a Caesar által gyakorolt kegy.
Akárhogyan is próbálsz szerencsét a politikai életben, mindig emlékezz arra, hogy csak öt embernek van helye a Szenátusban!
     Letöltés

Taktika  (Forrás: Hosaka)
A világ legnépszerűbb játéka a labdarúgás. A játék eredményességében – a labdarúgók ügyességén kívül – döntő tényező az alkalmazott taktika.
Ez a kétszemélyes társasjáték a labdarúgás stratégiáján alapuló, a maga nemében egyedülálló logikai játék, mely kifejezi a varázslatos játék – a labdarúgás – „csapat” jellegét és dinamikáját.
A játékosoktól elmélyedést követel és fejleszti a kombinatív gondolkodást. Játékunkat ajánljuk minden logikus gondolkodást kedvelőnek, de különösen a labdarúgást, mint sportágat szeretőknek.
     Letöltés

Végvári viadalok (A játékot tervezte: H. Royko Tamás, a játékot szerkesztette: dr. Zimonyi Ferencné)
Habsburg Miksa magyar király és II. Szelim török szultán által l568-ban Drinápolyban kötött béke elismerte, hogy a két fél nem bír egymással. Az országot felosztották és igyekeztek minél hosszabb időre az egyezséget fenntartani. A törökök csak 25 év múlva próbáltak az 1593-1606-os háborúban új, előnyösebb helyzetet elérni. A magyarok eddigre elvesztették Egert és Kanizsát, a törökök Füleket és Lippát. Ezek a véres háborúk megmutatták, hogy a török birodalom korábbi gyors terjeszkedése elérte tetőpontját. Az ország felszabadításáig még több, mint száz év telt el (pozsareváci béke: 1718), de a törökök már nem tudtak tartós eredményeket elérni.
     Letöltés
2 megjegyzés:

  1. Üdvözlet!
    Nagyon köszönjük a feltöltést,de érdekelne, hogy a Taktika nevű játékban hogy lehet kirúgni a labdát és hogy miért kéne rárúgnom az ellenfélre a labdát.
    Köszönettel: D. László

    VálaszTörlés
  2. Abelbszky bendegúz

    VálaszTörlés